Kaukomatkailijan rokotus- ja neuvontapalvelu

Matkustettaessa Euroopan ulkopuolelle, on syytä tarkistaa, tarvitseeko maahan perusrokotusten ja mahdollisten  A- ja B- hepatiittirokotusten lisäksi harvinaisempia lisärokotuksia ja esimerkiksi malarialääkitystä. Näitä rokotuksia ovat mm.

Lisärokotusten- ja estolääkityksen tarve arvioidaan matkan keston, oleskelun luonteen (kaupunkimatka, reppumatka, sukulaismatka, vaihto-oppilasmatka) ja kohdemaan tautiriskin perusteella. Joihinkin maihin tarvitaan kansainvälinen rokotustodistus annetuista rokotuksista ja sen saa rokotuksen yhteydessä.

Rokotepalvelussa toimii matkailuun perehtyneitä sairaanhoitajia ja lääkäri, joilta saat apua ja neuvoja matkalle lähtiessä. Perusrokotteet voit tulla hakemaan ilman ajanvarausta, mutta harvinaisempien rokotteiden kohdalla ole yhteydessä puhelimitse klinikalle ja tarkista rokotteen saatavuus etukäteen.

Jos tarvitset useampia rokotteita, niin voit varata ajan matkailuneuvontaan klinikallemme. Saat itsellesi ja perheellesi kirjallisen rokotusohjelman ja mahdollisesti tarvittavat reseptit malariaa ja muita tauteja vastaan lääkäriltämme. Voimme samalla käynnillä aloittaa heti rokotusohjelmasi mukaiset tarvittavat rokotukset. Halutessasi saat myös neuvontaa esimerkiksi ruokailuhygieniasta ja hyttysiltä suojautumisesta. Matkailuneuvonnan hinta on 35 € (sisältää tarvittavat reseptit ja rokotussuunnitelman).

Ajan voit varata joko soittamalla klinikoillemme tai lähettämällä meille tiedot matkastasi oheisella sähköpostilla, niin otamme sinuun yhteyttä.