Kansainvälinen rokotuskortti

Matkailijalle WHO:n kansainvälinen rokotustodistus eli keltainen kortti on tärkeä dokumentti saaduista rokotuksista. Korttiin voi kerätä tiedot kaikista saaduista rokotuksista ja se toimii virallisena dokumenttina keltakuumerokotuksen saamisesta. 

Keltakuumerokotus on edellytys monessa maassa matkailijoilta, jotka saapuvat maasta tai maahan, jossa keltakuumetta esiintyy. Keltakuume on vakava, hyttysen levittämä virustauti, jota esiintyy Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Joihinkin maihin todistusta vaaditaan myös vaikka maahantulija olisi tehnyt vain välilaskun maahan, jossa on keltakuumetta. 

Keltakuumerokote on yksi harvoista rokotteista, joista voidaan vaatia rokotustodistusta maahan tulevalta matkailijalta. Rokotustodistus tulee voimaan kymmenen vuorokauden kuluttua rokottamisesta, ja on voimassa siitä lähtien koko eliniän (kortissa merkintä ”life of person vaccinated”). Jotta keltainen kortti toimii virallisena dokumenttina, tulee siinä olla virallinen Yellow fever vaccination centre -leima. 

Rokotepalvelussa keltakuumerokotuksen hintaan sisältyy virallinen keltainen kortti vaadittavine merkintöineen. Keltaiseen korttiin voit kätevästi tallettaa tiedot kaikista saaduista rokotuksista.

Joissain tilanteissa myös muista rokotuksista voidaan vaatia todistusta maahantulotarkastuksen yhteydessä. Esimerkiksi Saudi-Arabia vaatii pyhiinvaeltajilta todistuksen meningokokin ryhmiltä A, C, W ja Y suojaavasta rokotteesta.

Ole yhteydessä Rokoteklinikallemme, jos tarvitset apua rokotesuojasi suunnittelussa tai mietit tarvetta WHO:n kansainväliselle rokotustodistukselle eli keltaisella kortille.

rokotustiedot