Influenssarokotukset työpaikalle

Pelottaako alkava syksy ja flunssakausi tänä vuonna? Tilaa influenssarokotus helposti työpaikallesi.

Rokotus on paras keino torjua influenssaa käsienpesun ohella. Työntekijöiden suojaaminen kausi-influenssalta on tärkeää, erityisesti Covid-19-aikana. Pelkästään oireiden perusteella et voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus, influenssa vai joku muu virus tai bakteeri, vaan sairastumisen yhteydessä tulee tehdä koronavirus testit ja asettua karanteeniin kunnes testitulos saadaan. Tämä on yritykselle, yhteiskunnalle ja yksilölle kallista!

Influenssarokotteen ottaja auttaa niin itseään, kollegoitaan kuin hänen lähimmäisiään vähentämällä:

  • poissaoloja työpaikalla ja kouluissa
  • vanhempien läheisten influenssatartuntoja
  • influessan oireista johtuvia Covid-19 testejä
  • jälkitauteja kuten korvatulehduksia, keuhkokuumeita ja keuhkoputkentulehduksia
  • influenssasta johtuvia sairaala- ja laitoshoitoja sekä kuolemia

Influenssa rokotusten ottaminen on nykyään helpompaa kuin koskaan: voit tilata Suomen Rokotepalvelun sairaanhoitajan työpaikallesi ja työyhteisösi voi tulla ottamaan influenssarokotuksen liukuvasti työpäivän lomassa. Kotona työskentelevät voidaan rokottaa pääkäupunkiseudulla liikennöivässä Rokotebussissa. Jokainen työntekijä voi maksaa rokotuksen itse tai työnantaja voi maksaa työntekijöiden rokotukset kollektiivisesti.

Influenssarokotuksen hinta on 25 € sisältäen rokotteen, rokotusneuvonnan, pistos- ja toimistomaksun sekä rokotekortiston käyttön (min 20 rokotetta per vierailu). Rokotteen antaman suojan muodostumiseen menee noin kaksi viikkoa, joten se kannattaa ottaa hyvissä ajoin ennen influenssakauden alkua.