1. Home
  2. /
  3. Hyvinkää

Hyvinkää

Hyvinkää

Osoite: Kauppatori 1, 05800 Hyvinkää

Tervetuloa Rokotebussiimme Hyvinkään torille!

Rokotebussissamme voit käydä rokottautumassa helposti ja kätevästi ilman ajanvarausta tai lääkärin lähetettä. Rokotebussimme on tunnettu erityisesti TBE-rokotteesta (ns. punkkirokote), jota on saatavilla lapsille ja aikuisille. Saatavilla on myös pneumokokki-, vyöruusu- sekä aikuisten ja lasten hepatiittirokotteet, dtap -rokote (jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja hinkuyskä) ja dT -rokote (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä). Voit myös tilata muita rokotteita Rokotebussiimme soittamalla etukäteen mille tahansa Rokoteklinikoistamme. Katso Rokoteklinikkamme yhteystiedot tästä.

Katso alta Rokotebussimme kiertueaikataulu Hyvinkäällä.

Päivä

Kellonaika

10.06.2023 09:00-12:00
17.06.2023 09:30-13:00
01.07.2023 09:00-12:00

Hyvinkään rokotebussista saat mm. punkkirokotteen

Punkkirokote eli TBE-rokote Hyvinkää

Hyvinkään Rokotebusseistamme on aina saatavilla punkkirokotetta.

Puutiaisaivokuumerokotteen perussarjaan kuuluu kolme rokotusta. Toinen annos annetaan 1-3 kuukautta ensimmäisen jälkeen. Kolmas annos annetaan 5–12 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Ensimmäinen TBE -rokoteannos ei vielä anna hyvää suojaa, siksi on tärkeää viedä rokoteohjelma loppuun.

Perussarjan jälkeen suojaa tehostetaan kolmen vuoden kuluttua, jonka jälkeen suosittelemme tehosteita seuraavan aikataulun mukaisesti:

  • Alle 50-vuotiaana tehosteen saaneelle seuraava tehoste 10 vuoden kuluttua
  • 50-60-vuotiaana tehosteen saaneelle annetaan tehosteet 5 vuoden välein
  • yli 60-vuotiaana tehosteen saaneelle annetaan seuraavat tehosteet 3 vuoden välein
  • henkilöille, joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt hoidon tai sairauden vuoksi, annetaan tehoste 3 vuoden välein.

TBE-rokote kuuluu osassa Suomea kansalliseen rokotusohjelmaan ja osalla alueista rokotetta suositellaan omakustanteisesti hankittavaksi. Katso THL:n ylläpitämä kartta puutiaisaivokuumeen esiintymisestä ja rokotussuosituksista Suomessa paikkakunnittain.

TBE-rokote on myös tärkeä matkailijoille! Jos matkustat Baltiassa, Ahvenanmaalla, Tukholman saaristossa tai Keski-Euroopan alpeilla, kannattaa miettiä puutiaisaivokuumesuojan tarvetta.

Lue lisää sivuiltamme: TBE-rokote