Nurmijärvi

Rokotebussissamme voit käydä rokottautumassa helposti ja kätevästi ilman ajanvarausta tai lääkärin lähetettä. Rokotebussimme on tunnettu erityisesti TBE-rokotteesta (ns. punkkirokote), jota on saatavilla lapsille ja aikuisille. Saatavilla on myös pneumokokki-, vyöruusu- sekä aikuisten ja lasten hepatiittirokotteet, dtap -rokote (jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja hinkuyskä) ja dT -rokote (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä). Voit myös tilata muita rokotteita Rokotebussiimme soittamalla etukäteen mille tahansa Rokoteklinikoistamme. Katso Rokoteklinikkamme yhteystiedot tästä.

Rokotebussimme palvelee sinua Nurmijärven alueella seuraavilla pysäkeillä:

Nurmijärven rokotebussista saat mm. punkkirokotteen

Punkkirokote eli TBE-rokote Nurmijärvi

Nurmijärven Rokotebusseistamme on aina saatavilla punkkirokotetta.

Punkkirokotteen perussarjaan kuuluu kolme rokoteannosta. Toinen annos annetaan 1-3 kuukautta ensimmäisen jälkeen ja kolmas annos 5–12 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Ensimmäinen tehosteannos tulee ottaa kolmen vuoden kuluttua perussarjan jälkeen. Tämän jälkeen rokotetta suositellaan tehostettavaksi iän mukaan.

TBE -rokote kuuluu osassa Suomea kansalliseen rokotusohjelmaan ja osassa alueista rokotetta suositellaan omakustanteisesti hankittavaksi. Katso THL:n ylläpitämä kartta puutiaisaivokuumeen esiintymisestä ja rokotussuosituksista eri paikkakunnilla. TBE -rokote on tärkeä rokote myös Baltiassa, Ahvenanmaalla, Tukholman saaristossa tai Keski-Euroopan alpeilla matkustavalle!

Lue lisää punkkirokotteesta sivuiltamme.