Helsinki

Punkkirokote Helsinki  Rokotebussissa voi käydä rokottautumassa ilman ajanvarausta tai lääkärin lähetettä. Rokotebussi on tunnettu erityisesti TBE-rokotteesta (”punkkirokote”), mutta Rokotebussissa on tarjolla myös esimerkiksi influenssa-, pneumokokki- sekä jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja hinkuyskärokotetta (dtap).

Palvelemme Helsingissä Ateneuminkujan Rokoteklinikalla sekä Rokotebussilla seuraavilla pysäkeillä:

 

Punkkirokote helsinki

 

Punkkirokote eli TBE-rokote Helsinki

Perusrokotussarjaan kuuluu kolme rokotusta. Toinen annos annetaan 1-3 kuukautta ensimmäisen jälkeen. Kolmas annos annetaan 9–12 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Ensimmäinen punkkirokote ei vielä anna hyvää suojaa, siksi on tärkeää viedä rokoteohjelma loppuun. Punkkirokote Helsinki on THL:n suosittelema Etelä-Laajasalo, Jollas/Villinki, Kivinokka, Länsi-Herttoniemi, Roihuvuori luonnossa liikkuville,

Ensimmäinen tehosteannos annetaan kolmen vuoden kuluttua kolmannesta annoksesta. Tämän jälkeen tehostetaan seuraavasti:

  • Alle 50-vuotiaana tehosteen saaneelle seuraava tehoste 10 vuoden kuluttua
  • 50-60-vuotiaana tehosteen saaneelle annetaan tehosteet 5 vuoden välein
  • yli 60-vuotiaana tehosteen saaneelle annetaan seuraavat tehosteet 3 vuoden välein
  • henkilöille, joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt hoidon tai sairauden vuoksi, annetaan tehoste 3 vuoden välein.

(lähde: THL)

Rokotteet ovat olleet hyvin siedettyjä. Paikallisia reaktioita (punoitusta, kipua rokotuskohdassa) on esiintynyt yhtä paljon kuin muillakin lihakseen pistettävillä rokotteilla ja tavallisinta vaivaa eli lyhytkestoista päänsärkyä rokotuksen jälkeen on ollut 5–6 prosentilla. Sivuvaikutusten esiintyvyys vähenee ensimmäisen rokotuskerran jälkeen.

TBE-rokote kuuluu osassa Suomea kansalliseen rokotusohjelmaan ja osalla alueista rokotetta suositellaan omakustanteisesti hankittavaksi.

Matkalle? TBE-rokote kuuluu myös matkarokotteisiin. Jos matkailet Baltiassa, Ahvenanmaalla, Tukholman saaristossa tai Keski-Euroopan alpeilla, kannattaa miettiä puutiaisaivokuumesuojaa matkalle. Huomaathan että rokotesarja kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen matkaa.

Lue lisää: TBE-rokote: usein kysyttyä

Ateneumin Rokoteklinikka

Palvelemme myös Ateneumin Rokoteklinikalla.Rokoteklinikalla voit hoitaa rokotesuojan nopeasti ja helposti kuntoon, satoi tai paistoi! Palvelemme myös matkailijoita rokotus- ja neuvontapalveluissa (suosittelemme varaaman ajan puhelimitse).

yhteystiedot: Puhelin 050-5477 388 / ateneum@rokotepalvelu.fiRokoteklinikka Ateneum palvelee Helsingin keskustassa, lähellä rautatieasemaa rokotusasioissa ilman ajanvarausta.

Rokoteklinikka palvelee sinua arkisin kello 10-18, ja lauantaisin kello 10-15

Rokoteklinikka sijaitsee Helsingin keskustassa, lähellä Rautatieasemaa, Ateneuminkujalla osoitteessa Keskuskatu 7. Klinikkamme sisäänkäynti on aivan Ateneumin takasisäänkäyntiä vastapäätä. Hinnaston näet täältä.