Helsinki

Punkkirokote Helsinki  Rokotebussissa voi käydä rokottautumassa ilman ajanvarausta tai lääkärin lähetettä. Rokotebussi on tunnettu erityisesti TBE-rokotteesta (”punkkirokote”), mutta Rokotebussissa on tarjolla myös esimerkiksi influenssa-, pneumokokki- sekä jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja hinkuyskärokotetta (Dt tai dtap).

Palvelemme Helsingissä Rokoteklinikoilla sekä Rokotebussilla seuraavilla pysäkeillä:

 

Punkkirokote helsinki

Influenssarokote Helsinki

Influenssarokotus on Helsingissä riskiryhmille maksuton (kaupungin rokotus- ja terveysasemat). Rokotepalvelulla on influenssakaudella 2022-2023 on saatavilla lapsille ja aikuisille sopivaa nelivalenttisia influessarokotteita kaikilta Rokoteklinikoilta sekä Rokotebussista. Aikuisten ja lasten influenssarokotus maksaa pistoksena 35 €. Yli 60-vuotiaille on lisäksi saatavilla uusi korkea-annoksinen influenssarokote, joka maksaa 79 €. Kaikki hintamme ovat kokonaishintoja sisältäen toimisto- ja kantamaksun.

Rokotebussin löydät Herttoniemestä ja Töölöntorilta.

Rokoteklinikoilla palvelemme ilman ajanvarausta. Merkitsemme kaikki rokotukset Omakantaan. Tervetuloa!

Punkkirokote eli TBE-rokote Helsinki

TBE- eli puutiaisaivokuumerokotteen perussarjaan kuuluu kolme rokotusta. Toinen annos annetaan 1-3 kuukautta ensimmäisen jälkeen. Kolmas annos annetaan 5–12 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Ensimmäinen punkkirokote ei vielä anna hyvää suojaa, siksi on tärkeää viedä rokoteohjelma loppuun. Punkkirokote on THL:n suosittelema Etelä-Laajasalossa, Jollaksessa/Villingissä, Kivinokassa, Länsi-Herttoniemessä ja Roihuvuoressa luonnossa liikkuville. Katso THL:n ylläpitämä kartta puutiaisaivokuumeen esiintymisestä ja rokotussuosituksista Suomessa paikkakunnittain.

Ensimmäinen tehosteannos annetaan kolmen vuoden kuluttua kolmannesta annoksesta. Tämän jälkeen suosittelemme tehosteita seuraavan aikataulun mukaisesti:

  • Alle 50-vuotiaana tehosteen saaneelle seuraava tehoste 10 vuoden kuluttua
  • 50-60-vuotiaana tehosteen saaneelle annetaan tehosteet 5 vuoden välein
  • yli 60-vuotiaana tehosteen saaneelle annetaan seuraavat tehosteet 3 vuoden välein
  • henkilöille, joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt hoidon tai sairauden vuoksi, annetaan tehoste 3 vuoden välein.

Rokotteet ovat olleet hyvin siedettyjä. Paikallisia reaktioita (punoitusta, kipua rokotuskohdassa) on esiintynyt yhtä paljon kuin muillakin lihakseen pistettävillä rokotteilla ja tavallisinta vaivaa eli lyhytkestoista päänsärkyä rokotuksen jälkeen on ollut 5–6 prosentilla. Sivuvaikutusten esiintyvyys vähenee ensimmäisen rokotuskerran jälkeen.

TBE-rokote kuuluu osassa Suomea kansalliseen rokotusohjelmaan ja osalla alueista rokotetta suositellaan omakustanteisesti hankittavaksi.

TBE-rokote on myös matkailurokote! Jos matkailet Baltiassa, Ahvenanmaalla, Tukholman saaristossa tai Keski-Euroopan alpeilla, kannattaa miettiä puutiaisaivokuumesuojan tarvetta. Huomaathan että rokotesarja kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen matkaa.

Lue lisää: TBE-rokote

Ateneumin Rokoteklinikka

yhteystiedot: Puhelin 050-5477 388 / ateneum@rokotepalvelu.fi

Rokoteklinikka Ateneum palvelee Helsingin keskustassa, lähellä rautatieasemaa rokotusasioissa ilman ajanvarausta.

Rokoteklinikka palvelee sinua arkisin kello 10-18, ja lauantaisin kello 10-15

Easton Rokoteklinikka

Rokoteklinikka Easton palvelee kauppakeskus Eastonissa Itäkeskuksessa ilman ajavarausta. Sisäänkäynti klinikalle on Kauppakartanonkadulta.

Yhteystiedot:  p. 050-3748 616 / / easton@rokotepalvelu.fi

Aukiolot: arkisin kello 10-18.00.