Helsinki

Rokotebussissamme voit käydä rokottautumassa helposti ja kätevästi ilman ajanvarausta tai lääkärin lähetettä. Rokotebussimme on tunnettu erityisesti TBE-rokotteesta (ns. punkkirokote), jota on saatavilla lapsille ja aikuisille. Saatavilla on myös pneumokokki-, vyöruusu- sekä aikuisten ja lasten hepatiittirokotteet, dtap -rokote (jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja hinkuyskä) ja dT -rokote (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä). Voit myös tilata muita rokotteita Rokotebussiimme soittamalla etukäteen mille tahansa Rokoteklinikoistamme. Katso Rokoteklinikkamme yhteystiedot tästä.

Helsingissä palvelemme sinua Ateneumin Rokoteklinikalla sekä Rokotebussissa seuraavilla pysäkeillä:

 

Punkkirokote eli TBE-rokote Helsinki

Helsingin Rokotebussistamme on aina saatavilla punkkirokotetta.

THL suosittelee Punkkirokotetta Etelä-Laajasalossa, Jollaksessa/Villingissä, Kivinokassa, Länsi-Herttoniemessä ja Roihuvuoressa asuville ja paljon luonnossa liikkuville Helsinkiläisille. Katso THL:n ylläpitämä kartta puutiaisaivokuumeen esiintymisestä ja rokotussuosituksista Suomessa paikkakunnittain.

Punkkirokotteen perussarjaan kuuluu kolme rokoteannosta. Toinen annos annetaan 1-3 kuukautta ensimmäisen jälkeen ja kolmas annos 5–12 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Kaikki kolme rokoteannosta on hyvä ottaa, sillä ensimmäinen rokote ei anna vielä kovin hyvää suojaa,

Ensimmäinen tehosteannos tulee ottaa kolmen vuoden kuluttua perussarjan jälkeen. Tämän jälkeen suosittelemme tehosteita seuraavan aikataulun mukaisesti:

  • Alle 50-vuotiaana tehosteen saaneelle seuraava tehoste 10 vuoden kuluttua
  • 50-60-vuotiaana tehosteen saaneelle annetaan tehosteet 5 vuoden välein
  • yli 60-vuotiaana tehosteen saaneelle annetaan seuraavat tehosteet 3 vuoden välein
  • henkilöille, joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt hoidon tai sairauden vuoksi, annetaan tehoste 3 vuoden välein.

TBE-rokote kuuluu osassa Suomea kansalliseen rokotusohjelmaan ja osalla alueista rokotetta suositellaan omakustanteisesti hankittavaksi. TBE-rokote voi olla tärkeä myös matkailijoille. Punkkirokotteen ottaminen on perusteltua, jos matkailet Baltiassa, Ahvenanmaalla, Tukholman saaristossa tai Keski-Euroopan alpeilla.

Lue lisää TBE-rokotteesta sivuiltamme