Sipoo, Porvoo, Loviisa

Rokotebussissamme voit käydä rokottautumassa helposti ja kätevästi ilman ajanvarausta tai lääkärin lähetettä. Rokotebussimme on tunnettu erityisesti TBE-rokotteesta (ns. punkkirokote), jota on saatavilla lapsille ja aikuisille. Saatavilla on myös pneumokokki-, vyöruusu- sekä aikuisten ja lasten hepatiittirokotteet, dtap -rokote (jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja hinkuyskä) ja dT -rokote (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä). Voit myös tilata muita rokotteita Rokotebussiimme soittamalla etukäteen mille tahansa Rokoteklinikoistamme. Katso Rokoteklinikkamme yhteystiedot tästä.

Rokotebussimme palvelee sinua Sipoon, Porvoon ja Loviisan alueella seuraavilla pysäkeillä:

Sipoon, Porvoon ja Loviisan rokotebusseista saat mm. punkkirokotteen

Punkkirokote eli TBE-rokote Sipoo, Porvoo ja Loviisa

Sipoon, Porvoon ja Loviisan Rokotebusseistamme on aina saatavilla punkkirokotetta.

Riski puutiaisaivokuumetartunnalle on korkea Sipoon saaristoalueella. Lisäksi Kotkassa, Haminassa ja Lappeenrannassa on tavattu TBE-tautitapauksia. Punkkirokote kuuluu kansalliseen rokoteohjelmaan Sipoon saaristossa asuville ja loma-asukkaille. THL suosittelee lisäksi rokotetta kaikille Sipoossa ja Sipoon saaristossa paljon ulkona liikkuville. Katso THL:n ylläpitämä kartta puutiaisaivokuumeen esiintymisestä ja rokotussuosituksista Suomessa paikkakunnittain.

Punkkirokotteen perussarjaan kuuluu kolme rokoteannosta. Toinen annos annetaan 1-3 kuukautta ensimmäisen jälkeen ja kolmas annos 5–12 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Kaikki kolme rokoteannosta on hyvä ottaa, sillä ensimmäinen rokote ei anna vielä kovin hyvää suojaa. Tämän jälkeen TBE-suojaa tehostetaan iän mukaan.

Lue lisää TBE-rokotteesta sivuiltamme