Turku

Rokotebussissamme voit käydä rokottautumassa helposti ja kätevästi ilman ajanvarausta tai lääkärin lähetettä. Rokotebussimme on tunnettu erityisesti TBE-rokotteesta (ns. punkkirokote), jota on saatavilla lapsille ja aikuisille. Saatavilla on myös vyöruusu-, dtap- (jäykkäkouristus, kurkkumätä ja hinkuyskä) ja dT-rokote (jäykkäkouristus ja kurkkumätä). Voit myös tilata muita rokotteita Rokotebussiimme soittamalla etukäteen mille tahansa Rokoteklinikoistamme. Katso Rokoteklinikkamme yhteystiedot tästä.

Turussa palvelemme sinua Kristiinankadun Rokoteklinikallamme sekä Rokotebussissamme seuraavilla pysäkeillä:

Lähipäivien aikataulut:

 Turun rokotebussista saat mm. punkkirokotteen

Punkkirokote eli TBE-rokote Turku, Parainen ja Kustavi

TBE-rokote kuuluu osassa Suomea kansalliseen rokotusohjelmaan ja osalla alueista rokotetta suositellaan omakustanteisesti hankittavaksi. THL suosittelee TBE-rokotetta paljon luonnossa liikkuville Turussa tai Turun saaristossa asuville. Paraisilla ja Kustavissa punkkirokote kuuluu kansalliseen rokotusohjelmaan.

Turun Rokotebussistamme on aina saatavilla punkkirokotetta. Punkkirokotteen perussarjaan kuuluu kolme rokoteannosta. Toinen annos annetaan 1-3 kuukautta ensimmäisen jälkeen ja kolmas annos 5–12 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Ensimmäinen tehosteannos tulee ottaa kolmen vuoden kuluttua perussarjan jälkeen. Tämän jälkeen suojaa tulee tehostaa seuraavasti:

  • Alle 50-vuotiaana tehosteen saaneelle seuraava tehoste 10 vuoden kuluttua.
  • 50-60 -vuotiaana tehosteen saaneelle annetaan tehosteet 5 vuoden välein.
  • yli 60-vuotiaana tehosteen saaneelle annetaan seuraavat tehosteet 3 vuoden välein
  • henkilöille, joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt hoidon tai sairauden vuoksi, annetaan tehoste 3 vuoden välein.

TBE-rokote voi olla tärkeä myös matkailijoille. Jos matkailet Baltiassa, Ahvenanmaalla, Tukholman saaristossa tai Keski-Euroopan Alpeilla, punkkirokotteen ottaminen on perusteltua.

Katso THL:n ylläpitämä kartta puutiaisaivokuumeen esiintymisestä ja rokotussuosituksista Suomessa paikkakunnittain.

Lue lisää TBE-rokotteesta sivuiltamme: TBE-rokote