Tuusula, Järvenpää ja Kerava

Rokotebussissamme voit käydä rokottautumassa helposti ja kätevästi ilman ajanvarausta tai lääkärin lähetettä. Rokotebussimme on tunnettu erityisesti TBE-rokotteesta (ns. punkkirokote), jota on saatavilla lapsille ja aikuisille. Saatavilla on myös pneumokokki-, vyöruusu- sekä aikuisten ja lasten hepatiittirokotteet, dtap -rokote (jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja hinkuyskä) ja dT -rokote (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä). Voit myös tilata muita rokotteita Rokotebussiimme soittamalla etukäteen mille tahansa Rokoteklinikoistamme. Katso Rokoteklinikkamme yhteystiedot tästä.

Rokotebussimme palvelee sinua Tuusulassa, Järvenpäässä ja Keravalla seuraavilla pysäkeillä:

Järvenpään, Keravan ja Tuusulan rokotebussista saat mm. punkkirokotteen

Punkkirokote eli TBE-rokote Järvenpää, Tuusula ja Kerava

TBE- eli puutiaisaivokuumerokotteen perussarjaan kuuluu kolme rokotusta. Toinen annos annetaan 1-3 kuukautta ensimmäisen jälkeen. Kolmas annos annetaan 5–12 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Ensimmäinen punkkirokote ei vielä anna hyvää suojaa, siksi on tärkeää viedä rokoteohjelma loppuun. Ensimmäinen tehosteannos annetaan kolmen vuoden kuluttua kolmannesta annoksesta, jonka jälkeen punkkirokote tehostetaan iän mukaisesti.

TBE -rokote kuuluu osassa Suomea kansalliseen rokotusohjelmaan ja osassa maata rokotetta suositellaan omakustanteisesti hankittavaksi.  Katso THL:n ylläpitämä kartta puutiaisaivokuumeen esiintymisestä ja rokotussuosituksista Suomessa paikkakunnittain. TBE-rokote voi olla tärkeä myös matkailijoille. Jos matkailet Baltiassa, Ahvenanmaalla, Tukholman saaristossa tai Keski-Euroopan alpeilla, punkkirokotteen ottaminen on perusteltua.

Lue lisää punkkirokotteesta sivuiltamme.