Veikkola, Nummela, Lohja

Rokotebussissamme voit käydä rokottautumassa helposti ja kätevästi ilman ajanvarausta tai lääkärin lähetettä. Rokotebussimme on tunnettu erityisesti TBE-rokotteesta (ns. punkkirokote), jota on saatavilla lapsille ja aikuisille. Saatavilla on myös pneumokokki-, vyöruusu- sekä aikuisten ja lasten hepatiittirokotteet, dtap -rokote (jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja hinkuyskä) ja dT -rokote (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä). Voit myös tilata muita rokotteita Rokotebussiimme soittamalla etukäteen mille tahansa Rokoteklinikoistamme. Katso Rokoteklinikkamme yhteystiedot tästä.

Rokotebussimme palvelee sinua seuraavilla pysäkeillä:

 

Lohjan, Veikkolan ja Nummelan rokotebussista saat mm. punkkirokotteen

Punkkirokote eli TBE-rokote Lohja, Veikkola ja Nummela

Lohjan, Veikkolan ja Nummelan Rokotebusseissamme on aina saatavilla punkkirokotetta.

TBE-rokote kuuluu kansalliseen rokoteohjelmaan Lohjanjärven saaristoalueella asuville ja loma-asukkaille. Punkkirokotetta suositellaan myös kaikille Lohjalla sekä Lohjanjärven saaristoalueella pidempään oleskeleville.

Kirkkonummen alueella, kuten Veikkolassa, TBE-rokotetta suositellaan kaikille luonnossa liikkuville ja mökkiläisille. Itä-Kirkkonummella (Masalassa ja Luomassa) punkkirokote kuuluu kansalliseen rokotusohjelmaan.

Punkkirokotteen perussarjaan kuuluu kolme rokoteannosta. Toinen annos annetaan 1-3 kuukautta ensimmäisen jälkeen ja kolmas annos 5–12 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Kaikki kolme rokoteannosta on hyvä ottaa, sillä ensimmäinen rokote ei anna vielä kovin hyvää suojaa.

Ensimmäinen tehosteannos tulee ottaa kolmen vuoden kuluttua perussarjan jälkeen. Tämän jälkeen suosittelemme tehosteita seuraavan aikataulun mukaisesti:

  • Alle 50-vuotiaana tehosteen saaneelle seuraava tehoste 10 vuoden kuluttua
  • 50-60-vuotiaana tehosteen saaneelle annetaan tehosteet 5 vuoden välein
  • yli 60-vuotiaana tehosteen saaneelle annetaan seuraavat tehosteet 3 vuoden välein
  • henkilöille, joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt hoidon tai sairauden vuoksi, annetaan tehoste 3 vuoden välein.

TBE-rokote kuuluu osassa Suomea kansalliseen rokotusohjelmaan ja osalla alueista rokotetta suositellaan omakustanteisesti hankittavaksi. Katso THL:n ylläpitämä kartta puutiaisaivokuumeen esiintymisestä ja rokotussuosituksista Suomessa paikkakunnittain.

Lue lisää punkkirokotteesta sivuiltamme