Tietosuojaseloste

Suomen Rokotepalvelu Oy:lle on tärkeää kyetä antamaan mahdollisimman selkeät tiedot asiakkaillemme siitä, miten käsittelemme henkilötietoja ja palveluidemme käytöstä johdettuja tietoja. Tällä sivustolla kerromme miten käsittelemme tietojasi kun olet meihin yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla.

POTILASREKISTERI – REKISTERINPITÄJÄ

Suomen Rokotepalvelu Oy (jäljempänä “Rokotepalvelu”)

Osoite: Valimotie 10, 00380 Helsinki

Y-tunnus: 2205824-6

Yrityksen tietosuojavaltuutettu: Olivia Kuusinen, 040-1563112, Olivia.kuusinen@rokotepalvelu.fi

Potilasasiamies (vain potilasvahingot): Potilasasiamies Tiina Lehmuskoski / tiina.lehmuskoski@potilasasiamies.fi / 0445597777

Potilasrekisterin käyttötarkoitus

Henkilötietojen käsittely perustuu potilaan suostumukseen. Rekisteriin tallennettuja tietoja käytetään hoidossa sekä muihin lain ja suostumusten mukaisiin käyttötarkoituksiin. Potilastietojen käsittely perustuu lakiin (mm. potilaslaki 785/1992, potilasasiakirja-asetus 298/2009 ja toisiolaki 552/2019) tai potilaan suostumukseen. Käsittelyssä noudatetaan EU:n tietosuoja-asetusta (GDPR).

Miten ja mitä tietoja keräämme?

Keräämme tietojasi monella tavalla. Se voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun vierailet ja täytät rokotekortistoon tietojasi tai varaat ajan rokotukseen. Käsiteltävät henkilötiedot kerätään pääsääntöisesti potilaalta itseltään. Sosiaaliturvatunnuksesi kerätään turvallista tunnistamista varten sekä omakantaan rokotustietojen viemistä varten.

Jos olet asiakkaamme, käsittelemme seuraavia henkilökohtaisia tietojasi sinusta:

  • Perustiedot: Nimi, sukupuoli, työnantaja, sosiaalitunnus
  • Yhteystiedot osoite, puhelinnumero tai matkapuhelinnumero, sähköposti
  • Muistutus seuraavalle vierailulle (tarvittaessa)
  • Rokotukset (rokotus, tuote, annos, eränumero, sijainti, tyyppi, muistutuspäivä, muistiinpanot
  • Asiakassuhteesi liittyvät tiedot (esim käyttämäsi palvelu tai matkan kohde ja kesto
  • Mahdolliset ajanvaraustiedot
  • Suostumukset, luvat ja kiellot

Tietoja, jotka verkkosivustomme ja muut järjestelmämme keräävät sinusta:

  • Verkkoviestinnän välitystiedot (kuten puheluista, tekstiviesteistä, sähköpostiviesteistä, www-yhteyksistä ja vastaavista syntyvät lähettäjä-, vastaanottaja- ja aikatiedot).
  • Lokitiedot (tietojärjestelmän muistiin automaattisesti kirjautuva tapahtumatieto)
  • Verkkosivustomme voi myös ladata ns. evästeitä laitteeseesi, jotta sivut toimisivat oikein.

Henkilötietojasi käsitellään seuraaviin tarkoituksiin:

  • jotta voimme tarjota ja parantaa palveluitamme sinulle (hoidon suunnittelu, järjestäminen, toteuttaminen ja seuranta).
  • Terveydenhuollon palveluista syntyvän tiedon säilyttämien
  • täyttääksemme velvoitteemme sovellettavien lakien ja asetusten mukaisesti; esim. kirjanpito
  • jotta voimme kommunikoida ja lähettää palveluita koskevia tiedotteita sinulle

Markkinointi

Käsittelemme tietojasi (nimi, puhelinnumero, sähköposti) ​​ ilmoittaaksemme palveluistamme ja tuotteistamme asiakkaillemme (esim rokotemuistutukset). Olet tervetullut ilmoittamaan meille milloin tahansa, jos et enää halua saada tuote- tai markkinointiviestejä meiltä toimisto@rokotepalvelu.fi

Kuka voi nähdä tietosi?

Suomen Rokotepalvelu valitsee käyttämänsä alihankkijat huolellisesti ja huolehtii sopimus- ja muilla järjestelyillä siitä, että tietoja käsitellään myös niiden toimesta lainsäädännön ja hyvän tietosuojakäytännön mukaan. Potilastietoja ei siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle sijoittuneille kolmansille osapuolille.

  • Toimittajat ja IT-toimittajat – Käytämme useita erilaisia ​​IT-palveluita ja IT-järjestelmiä liiketoiminnassamme (mm. Journal, Atostek, eRA)
  • Potilastiekantaan on rajoitettu oikeus (pääsy sairaanhoitajilla). Käsittelemme kaikkia henkilötietoja pääsääntöisesti Suomessa.
  • Maksuratkaisut – Käytämme ulkopuolisia maksu- ja kassatoimittajia. Näillä palveluntarjoajilla on pääsy henkilötietoihin (nimi, osoitteet ja maksutiedot). Tämä käsittely on välttämätöntä, jotta pystymme hoitamaan sinua.

Henkilötietoja voidaan luovuttaa ainoastaan rekisteröidyn suostumuksella tai lainsäädännön perusteella.  Säännönmukaisia luovutuksensaajia ovat muun muassa seuraavat:

  • Terveydenhuollon viranomaiset, joilla on lakiin perustuva oikeus saada terveystietoja viran-omaistehtävän suorittamiseksi. Tällaisia viranomaisia ovat esimerkiksi Terveyden ja Hyvin-voinnin laitos THL, lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea sekä Kansaineläkelaitos Kela.

KANTA-arkisto

Rokotepalvelu on liittynyt KANTA-arkistoon. Potilastiedot siirretään KANTA-arkistoon potilastietojärjestelmän kautta.

Kuinka kauan säilytämme henkilökohtaisia ​​tietojasi?

Yhtiö käsittelee henkilötietojasi niin kauan kuin sopimussuhde on olemassa ja sen jälkeen niin kauan kuin hoito on välttämätöntä. Henkilötietojen säilytysajoista noudatetaan kulloinkin voimassa olevaa sääntelyä.

Oikeutesi

Sinulla on tietosuojalainsäädännön mukainen oikeus tarkistaa tai pyytää oikaisemaan sinua koskevia henkilötietoja ja käyttää joitakin muita oikeuksia tietoihisi, joiden osalta olemme rekisterinpitäjä.

Voit myös vastustaa tietojesi käsittelyä silloin, kun käsittely koskee oikeutettua etua tai suoramarkkinointia. Palveluissamme annetun suostumuksen voit peruttaa milloin tahansa kertomalla siitä meille. Tämän jälkeen emme käsittele enää tietojasi suostumuksen mukaiseen tarkoitukseen. Meillä voi kuitenkin olla edelleen lakiin perustuva säilytysvelvoitteita tietojesi tai antamiesi suostumuksien tallentamiseen. Joissakin tapauksissa voit vaatia tietosi poistettavaksi. Tietojasi ei voi poistaa, jos meillä on lainsäädännöllisiä velvoitteita niiden säilyttämiseksi (esim potilasrekisterin tietosuojakäytäntö). Poistamme tietosi, jos niille ei ole käyttötarkoitusta.

Tietosuoja-asetuksen ja Suomen lain mukaan sinulla on seuraavat oikeudet:

  • Käyttöoikeus; Sinulla on oikeus ilman korvausta tutustua itseäsi koskeviin tietoihin ja saada kopio tiedoista.
  • Oikeus oikaisuun ja täydennykseen; Sinulla on oikeus vaatia rekisterinpitäjää korjaamaan vääriä tai puutteellisia henkilökohtaisia ​​tietojasi.
  • Poistamisoikeus; Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojen poistoa (tietyissä olosuhteissa, lainsäädännön mahdollistamissa rajoissa). Voit myös itse poistaa tietosi Rokotekortistostamme kirjautumalla palveluun.
  • Oikeus hoidon rajoittamiseen; Joissakin tilanteissa sinulla on oikeus pyytää rajoittamalla henkilötietojesi käsittelyä, esim. mikäli kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden. Tässä tapauksessa henkilötietojen käsittelyä rajoitetaan selvityksen ajaksi.

Pyynnöt tulee toimittaa kirjallisesti ja vahvistamme rekisteröidyn henkilöllisyyden luotettavalla tavalla.

Muutokset tietosuojakäytäntöön

Pidämme tätä tietosuojakäytäntöä jatkuvasti ajan tasalla. Tietosuojakäytäntö päivitettiin viimeksi 24.10.2022.

 

Kotisivun evästekäytöntö

Haluamme varmistaa, että vierailusi verkkosivustollamme on miellyttävä ja sujuva. Siksi sivustomme tallentaa tietokoneellesi ns. evästeitä, joiden avulla keräämme tietoja sivuston käytöstäsi.

Verkkosivun evästeet

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka ladataan laitteellesi, kun vierailet verkkosivustolla. Evästeet lähetetään takaisin alkuperäiselle sivustolle tai toiselle samaa evästettä käyttävälle sivustolle, aina kun vierailet siellä tämän jälkeen. Evästeiden avulla järjestelmämme tunnistavat käyttäjän laitteen ja tarjoavat mahdolliset esiasetukset välittömästi käyttöön. Heti kun käyttäjä siirtyy alustalle, kyseisen käyttäjän tietokoneen kiintolevylle lähetetään eväste.

Ne tallentavat tietoja siitä, mitä useimmin teet sivustollamme, minkä ansiosta voimme räätälöidä sivustoa yksilöllisten tarpeittesi mukaiseksi. Silloin kun se on sallittua, voimme esimerkiksi näyttää oman kiinnostuksesi mukaan kohdennettuja mainoksia tai nopeuttaa kyselyjesi käsittelyä.

Käyttämällä sivustoamme hyväksyt, että saamme tallentaa laitteellesi alla mainitun kaltaisia evästeitä ja käyttää kyseisiä tietoja tämän evästekäytännön mukaisesti, ellet ole kieltänyt niitä selainasetuksissasi.

Google Analytics-ohjelman + GA4 käyttö

Tämä verkkosivusto käyttää Google Analytics ja GA4 -kävijäseurantapalvelua, jonka toimittajana on Google Inc. (”Google”).   Google Analytics käyttää myös evästeitä, tekstitiedostoja, jotka tallennetaan laitteellesi ja joiden avulla analysoidaan verkkosivuston käyttöäsi.   Evästeen verkkosivuston käytöstäsi keräämät tiedot lähetetään yleensä Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja tallennetaan sinne. IP-osoitetta, jonka Google Analytics lähettää selaimestasi, ei yhdistetä mihinkään muihin Googlen hallussa oleviin tietoihin. Voit estää evästeiden tallentamisen selaimesi asetuksissa. Ota kuitenkin huomioon, että tällöin et voi välttämättä hyödyntää täysin kaikkia verkkosivustomme toimintoja. Voit estää Googlea keräämästä ja käsittelemästä evästeen generoimia ja verkkosivuston käyttöösi liittyviä tietoja (kuten IP-osoitettasi) lataamalla ja asentamalla selaimeesi lisäosan.

  • _fbp: Facebook (meta) Pixel, evästeeseen tallentuu käyttäjän yksilöity id, jonka avulla verkkosivuvierailua seurataan
  • _ga_*: Google Analytics, käytetään istunnon tilan säilyttämiseen.
  • _gat_*: Google Analytics, rajoittaa bottien toimintaa.
  • _ga: Google Analytics, Käytetään käyttäjien erottamiseen toisistaan.
  • _gid: Google analytics, yksilöivä id
  • cc_cookie: Tallentaa evästebännerin valinnat
  • cc_id: Tallentaa hyväksyjän ID:n