Egypti rokotteet

Kaikille suositeltava rokotesuoja Egyptiin

Kaikilla matkailijoilla tulisi olla kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat perusrokotteet voimassa, eli kurkkumätä-jäykkäkouristus (dT) ja MPR (tuhkarokko-sikotauti-vihurirokko). Egyptiin matkustaville suositellaan lisäksi A-hepatiittiinfluenssakorona ja poliorokotetta (jos oleskelu Egyptissä kestää yli 4 viikkoa ja edellisestä poliorokotuksesta on yli 12kk).

Harkittavat rokotteet Egyptiin

Riskiarvion perusteella harkittavia rokotteita Egyptiin ovat dengue- sekä lavantautirokote. Riskiarvion perusteella harkittavien rokotteiden tarve arvioidaan aina yksilöllisesti ottaen huomioon matkailijan iän ja terveydentilan, matkakohteen, matkan keston sekä luonteen.

Lapsille suositeltavat rokotteet Egyptiin

Egyptiin matkustavilla lapsilla tulee olla kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset annettu. Tarvittaessa rokotteita on syytä täydentää tai aikaistaa ennen matkaa. Perusperiaate on, että lasten matkailurokotteiden tarvetta arvioidaan samalla tavalla kuin aikuisten, mutta huomioiden lapsen ikä.

Keltakuume Egyptissä

Maassa ei esiinny keltakuumetta. Todistus rokotuksesta vaaditaan kuitenkin 9 kuukautta täyttäneiltä matkailijoilta, jotka saapuvat maista, joissa on keltakuumeen esiintymisen riski. Vaatimus koskee myös yli 12h välilaskua näissä maassa. Rokotustodistuksen puuttuessa matkailija voidaan määrätä karanteeniin.

Ruokailuhygienia Egyptissä

Likainen ruoka ja vesi voivat aiheuttaa matkailijoiden ripulia ja muita sairauksia. Vähennä riskiä pitämällä kiinni turvallisista ruokailutavoista. Juo vain pullotettua vettä. Lue matkaripulista ja sen ennaltaehkäisystä.

Eläinten puremat Egyptissä

Egyptissä rabies on yleinen, joten älä koske koiriin, kissoihin, apinoihin tai muihin eläimiin. Jos eläin puree sinua, pese purema-alue vedellä ja saippualla, sen jälkeen desinfiointiaineella, hakeudu heti lääkäriin. Puremaa voidaan hoitaa immunoglobuliini- ja rokotushoidolla.

Hyttysiltä suojautuminen Egyptissä

Egyptissä esiintyy hyttysvälitteisiä tauteja. Lue hyttysiltä suojautumisesta.


Varaa aika matkailuneuvontaan!

Rokoteklinikat

Hinnasto