Tansania rokotteet (mukaan lukien Sansibar)

Kaikille suositeltava rokotesuoja Tansaniaan

Kaikilla matkailijoilla tulisi olla kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat perusrokotteet voimassa, eli  jäykkäkouristus-kurkkumätä (dT) ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotteet matkakohteesta huolimatta. Tansaniaan matkustaville suositellaan lisäksi polio- (jos oleskelu Tansaniassa kestää yli 4 viikkoa ja edellisestä poliorokotuksesta on yli 12kk), hepatiitti A -, kausi-influenssa- ja koronarokotetta

Harkittavat rokotteet Tansaniaan

Riskiarvion perusteella harkittavat rokotteet Tansaniaan ovat hepatiitti B -, dengue-, kolera-, lavantauti– ja meningokokkirokotteet. Riskiarvion perusteella harkittavien rokotteiden tarve arvioidaan aina yksilöllisesti ottaen huomioon matkailijan iän ja terveydentilan, matkakohteen, matkan keston sekä luonteen.

Lapsille suositeltavat rokotteet Tansaniaan

Tansaniaan matkustavilla lapsilla tulee olla kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset annettu. Tarvittaessa rokotteita on syytä täydentää tai aikaistaa ennen matkaa. Perusperiaate on, että lasten matkailurokotteiden tarvetta arvioidaan samalla tavalla kuin aikuisten, mutta huomioiden lapsen ikä.

Keltakuume Tansaniassa

Keltakuumerokotusta suositellaan harkittavaksi, jos matkailija viettää yli viikon maan maaseudulla. Todistus rokotuksesta vaaditaan kaikilta 1 vuotta täyttäneiltä matkailijoilta, jotka saapuvat maista, joissa on keltakuumeen esiintymisen riski. Vaatimus koskee myös yli 12 tunnin välilaskua näissä maissa.

Malaria Tansaniassa

Malariaa on ympäri vuoden koko maassa alle 1 800 m:n korkeudessa. Malarian riski on erittäin suuri, joten estolääkitys tarvitaan yleensä aina. Lisäksi on tärkeää suojautua hyttysiltä.

Eläinten puremat Tansaniassa

Tansaniassa esiintyy rabiesta, joten älä koske koiriin tai muihin eläimiin. Jos eläin puree sinua, hakeudu heti lääkäriin. Puremaa voidaan hoitaa immunoglobuliini- ja rokotushoidolla.

Ruokailuhygienia Tansaniassa

Likainen ruoka ja vesi voivat aiheuttaa matkailijoiden ripulia ja muita sairauksia. Vähennä riskiä pitämällä kiinni turvallisista ruokailutavoista. Juo vain pullotettua vettä. Lue matkaripulista ja sen ennaltaehkäisystä.

Hyttysiltä suojautuminen Tansaniassa

Tansaniassa esiintyy hyttysvälitteisiä tauteja. Lue hyttysiltä suojautumisesta.

Varaa aika matkailuneuvontaan!

Rokoteklinikat

Hinnasto