Rokotukset Amerikka

Pohjois-Amerikassa matkailijan rokotussuositukset ovat pitkälti samat kuin meillä Euroopassa. Kansallisella rokotusohjelmalla pärjää siis pitkälle. Jäykkäkouristussuoja tulisi aikuisenakin muistaa tehostaa suositusten mukaan. Matkailijoiden rokotussuosituksiin voi tulla muutoksia riippuen eri tautien epidemiatilanteesta. Poliotehostetta suositellaan Pohjois-Amerikkaan kaikille matkailijoille, joilla matkan kesto on vähintään 4 viikkoa (tieto päivitetty 18.1.2024). Vaihto-opiskelijoille suositellaan usein B-hepatiitti- ja meningokokkirokotusta. Lue lisää vaihto-opiskelijoiden rokotuksista.

Väli- ja Etelä-Amerikassa hepatiitti A -suoja on hyvä olla voimassa. Keltakuumerokotus ja -todistus tarvitaan useissa maissa. Pidempään alueella oleskeleva ja turistialueiden ulkopuolella liikkuva voi tarvita myös lavantauti– ja B-hepatiittirokotuksiaHyttysiltä suojautuminen on tärkeää, sillä ne levittävät keltakuumeen ja malarian lisäksi tauteja, joita vastaan ei ole rokotteita.

Latinalaisessa Amerikassa ja erityisesti Brasiliassa ja Argentinassa on alkuvuodesta 2024 jatkunut voimakas denguekuume epidemia. Vuoden 1.1.-10.5.2024 aikana Brasiliassa on sairastunut yli 340 000 asukasta, Argentinassa 63 000 ja Puerto Ricossa lähes 20 00. Tautitapauksissa on vuoden 2024 alkupuoliskolla nähty yli 276 % kasvu viime vuoden vastaavaan aikaan. Suosittelemme tarkistamaan rokotesuojan Etelä-Amerikkaan matkustaessa.

Maakohtaiset rokotussuositukset:

Brasilia

Dominikaaninen tasavalta

Kuuba

Meksiko

Yhdysvallat ja Kanada