Matkailuneuvonta

Suunnitteletko lomamatkaa ja rokotussuoja mietityttää? Autamme erilaisten matkojen rokotussuojan suunnittelussa, olit sitten lähdössä kuukaudeksi reppureissulle Aasiaan, muutaman viikon Safarille Keniaan, Pohjois-Amerikkaan vaihtoon opiskelemaan tai muusta syystä pysyvämmin asumaan ulkomaille.

Jos tarvitset useampia rokotteita tai matkalle lähtö muuten mietityttää, voit varata ajan matkailuneuvontaan soittamalla Rokoteklinikallemme. Saat itsellesi ja perheellesi rokotussuunnitelman ja mahdollisesti tarvittavan reseptin malarianestolääkkeeseen. Voimme samalla käynnillä aloittaa heti rokotusohjelmasi mukaiset tarvittavat rokotukset. Halutessasi saat myös neuvontaa esimerkiksi ruokailuhygieniasta ja hyttysiltä suojautumisesta.

Hinnasto  Rokoteklinikat  Rokotebussi

Matkailurokotukset ja -neuvonta – miten varaudun ennen saapumistani?

Neuvontaa varten tarvitsemme esitietoja matkastasi. Kun soitat ja varaat aikaa, kysymme sinulta seuraavia kysymyksiä jo puhelimessa:

  • kohdemaa
  • matkan kesto
  • aikaisempi rokotussuoja (otathan aiemmat rokotustiedot mukaan)
  • allergiat
  • sairaudet/lääkitykset

Neuvonnassa käymme läpi matkasi luonteen ja teemme riskikartoituksen ja arvioimme sen perusteella tarpeesi rokotuksille ja malarian estolääkitykselle. Matkailuneuvonnassa käymme kanssasi läpi ajan kanssa aiemmat rokotuksesi ja tarvittavat rokotukset matkalle, matkakohteen hygieniatilanteen, tautitilanteen sekä käymme läpi miten suojautua hyönteisiltä. Voit myös esittää mieltäsi askarruttavia kysymyksiä hoitajalle. Halutessasi hoitaja voi tehdä rokotussuunnitelman myös kirjallisesti.

Jos kohdemaasi on sinulle tuttu, voit hakea tarvittavat rokotteet ilman matkailuneuvontaa Rokoteklinikalta ilman ajanvarausta.

Milloin matkailuneuvonta on ajankohtainen?

Matkailuneuvonta on hyvä varata hyvissä ajoin, jotta riittävä rokotussuoja saadaan aikaiseksi ennen matkaa. Joitain rokotteita tarvitaan useampi annos ennen matkaa. Olethan yhteydessä meihin 1-3 kuukautta ennen matkaasi. Jos varaat äkkilähdön tai matka tulee yllättäen, niin ei hätää, konsultoi matkailurokotehoitajiamme niin kerromme, mitä rokotteita ehdit vielä ottaa ennen matkalle lähtöä.

Varaa aika matkailuneuvontaan soittamalla klinikallemme!

Lue lisää: THL matkailijan rokotukset