Matkalle Aventuran kanssa

Ihanaa, olet lähdössä pian matkalle Aventuran kanssa! Jos oma rokotustarve matkan suhteen mietityttää, autamme Rokotepalvelulla mielellämme. 

Tarvittavat rokotukset määräytyvät matkakohteen, matkan luonteen ja matkan keston mukaan. Lyhyellä lomamatkalla Pohjois- ja Länsi-Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa riittää yleensä suomalaisen kansallisen rokotusohjelman antama rokotesuoja, kunhan se on ajan tasalla. Pidemmälle matkalle, trooppiseen kohteeseen ja ulkomaille muuttaessa kannattaa kohdemaan rokotussuositukset aina tarkistaa.

Rokotustarve olisi hyvä selvittää viimeistään 2-3 kk ennen matkaa. Joitakin rokotteita täytyy ottaa useampi annos, jotta riittävä rokotussuoja ehtii muodostua.

Omat voimassa olevat rokotukset on hyvä selvittää. Oman rokotushistorian selvittäminen kannattaa aloittaa esim. työterveyshuollon, oman terveysaseman tai opiskeluterveydenhuollon kautta sekä Kanta.fi-palvelusta ja vanhoista rokotus- tai neuvolakorteista. Katso vinkkimme omien rokotustietojen tarkistamiseen sivuiltamme!

Matkailijan perusrokotukset tulee myös olla ajan tasalla

Pohjan matkailijan rokotussuojalle muodostaa kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvien rokotteiden antama suoja, joka saadaan pääosin lapsena ja nuorena neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa. Ennen matkaa on hyvä varmistaa, että myös perusrokotukset (esim. jäykkäkouristus– ja influenssarokote) ja niiden tehosteet ovat ajan tasalla.

Mitä rokotteita tarvitaan matkalle?

Rokotustarve määräytyy matkakohteen, matkan keston ja luonteen perusteella. Katso sivuiltamme maakohtaisia suosituksia tai varaa aika matkailuneuvontaan.

Matkustettaessa Euroopan ulkopuolelle, on syytä tarkistaa, tarvitseeko maahan perusrokotusten ja mahdollisten A- ja B- hepatiittirokotusten lisäksi muita rokotteita tai esimerkiksi malarianestolääkitystä, lavantautirokotetta tai denguekuumerokotetta. Jos lähdet kaukomatkalle tai haluat keskustella asiantuntijamme kanssa kohdemaan suosituksista, varaa aika Matkailuneuvontaamme niin autamme sinua. Ajan matkailuneuvontaan voit varata suoraan puhelimitse tai sähköpostitse Rokoteklinikoiltamme. 

Muistilista matkalle by Rokotepalvelun sairaanhoitaja-lentoemäntä?

Kun valmistaudut matkalle hyvin, ehkäiset ikäviä tilanteita ja turhia sairastumisia. Kurkkaa täältä Rokotepalvelun sairaanhoitaja-lentoemännän kattavan listan oman muistin tueksi!

Safe travels!

Hinnasto  Rokoteklinikat  Rokotebussi

reppureissu aasia