Matkailuneuvonta

Matkalle lähdössä ja matkailurokotukset mietityttävät? Vaikka menisit vain päiväreissulle Tallinnaan, kannattaa aina tarkistaa kohdemaan olosuhteet ja rokotesuositukset.

Jos tarvitset useampia rokotteita tai matkalle lähtö muuten mietityttää, voit varata ajan matkailuneuvontaan klinikallemme. Saat itsellesi ja perheellesi kirjallisen rokotusohjelman ja mahdollisesti tarvittavat reseptit malariaa ja muita tauteja vastaan lääkäriltämme. Voimme samalla käynnillä aloittaa heti rokotusohjelmasi mukaiset tarvittavat rokotukset. Halutessasi saat myös neuvontaa esimerkiksi ruokailuhygieniasta ja hyttysiltä suojautumisesta. Matkailuneuvonnan hinta on 35 € (sisältää tarvittavat reseptit ja rokotussuunnitelman).

Matkailurokotukset ja -neuvonta – miten varaudun ennen saapumistani?

Neuvontaa varten tarvitsemme esitietoja matkastasi. Kun soitat ja varaat aikaa, kysymme sinulta seuraavia kysymyksiä jo puhelimessa:

  • kohdemaa
  • matkan kesto
  • aikaisempi rokotussuoja (otathan aiemmat rokotustiedot mukaan)
  • allergiat
  • sairaudet/lääkitykset

Neuvonnassa käymme läpi matkasi luonteen ja teemme riskikartoituksen ja arvioimme sen perusteella tarpeesi rokotuksille ja malarian estolääkitykselle. Matkailuneuvonnassa käymme kanssasi läpi ajan kanssa aiemmat rokotuksesi ja tarvittavat rokotukset matkalle, matkakohteen hygieniatilanteen, tautitilanteen sekä käymme läpi miten suojautua hyönteisiltä. Voit myös esittää mieltäsi askarruttavia kysymyksiä sairaanhoitajalle. Saat myös mukaasi mahdollisen rokotussuunnitelman sekä matkailijan oppaan.

Jos kohdemaasi on sinulle tuttu, voit hakea tarvittavat rokotteet ilman matkailuneuvontaa Rokoteklinikalta ilman ajanvarausta.

Milloin matkailuneuvonta on ajankohtainen?

Matkailuneuvonta on hyvä varata hyvissä ajoin ennen matkaa, jotta riittävä rokotussuoja saadaan aikaiseksi ennen matkaa. Esimerkiksi hepatiittirokotuksissa, annetaan useampi rokoteannos ennen matkaa. Olethan yhteydessä meihin 1-2 kuukautta ennen matkaasi.

Varaa aika matkailuneuvontaan soittamalla klinikallemme!

Lähde: THL matkailu

matkailu rokotukset