Meistä

Mukavaa että päätit vierailla sivuillamme!

Rokottaminen on osa kriittistä perusterveydenhuoltoa, jonka tulee olla saatavilla ihmisille myös pandemian aikana. Hyvä suunnittelu ja riskikartoitus ja rokotebussien käyttö tekevät siitä mahdollisimman turvallista – asiakkaille ja etulinjassa työskentelevälle henkilökunnalle.

Rokoteklinikka

Suomen Rokotepalvelu Oy on tunnettu monena kesänä liikennöimästään Rokotebussista. Läpi vuoden auki oleva Suomen Rokotepalvelun klinikka, Suomen ensimmäinen rokotteiden ”kivijalkakauppa”, Helsingin Ateneuminkujalla avautuu marraskuussa 2020.

Toiminta-ajatuksena on tuoda rokotteet lähelle asiakkaita ja tehdä rokotteiden ottaminen näin helpommaksi.

Rokotebussin toiminta 2021

Kesän TBE-rokotekausi ja syksyn influenssakausi on päättynyt bussiemme osalta. Bussistamme saa yleisimmät rokotteet kuten puutiaisaivokuume- (TBE), pneumokokki-, hepatiitti- sekä jäykkäkouristusrokotteet sekä influenssarokotteen. Harvinaisempia rokotteita voi tilata etukäteen laittamalla viestiä toimisto@rokotepalvelu.fi tai ajanvarauksen yhteydessä.

Rokottajina toimivat koulutetut sairaanhoitajat, ja autojen tiloja tehopuhdistetaan näin epidemian aikana. Nuhaisena tai flunssaisena ei saa tulla rokotettavaksi – ei nyt, eikä normaalioloissakaan. Hygienia rokotebusseissa on huippuluokkaa ja rokottajilla on asiaankuuluva suojavarustus. Omaa vuoroa odotetaan ulkona riittävillä turvaväleillä tai vaikka omassa autossa. Pandemian takia maksuvälineenä käy ainoastaan kortti. Rokotteen ottaminen rokotebussin kyydistä voi olla koronavirusepidemian aikaan jopa turvallisempaa kuin terveyskeskuksesta, kun jonottaminen tapahtuu ulkona tai esimerkiksi omassa autossa.

Miten varaudut vierailuun?

Jotta tapahtuma olisi mahdollisimman turvallinen sinulle ja hoitajille, otathan huomioon muutaman asian:

  1. Aukioloaikamme löydät sivuiltamme.
  2. Jos sinulla on tietoa aikaisemmista rokotteistasi, ota tiedot mukaan. Myös mahdolliset lääkitykset on hyvä olla tiedossa. Et tarvitse reseptiä rokotteelle mukaan.
  3. Voit tulla Rokotusklinikalle kun sinulle sopii, rokotukseen ei tarvitse varata aikaa.
  4. Olethan terve – Asioithan bussissamme vain terveenä! Jos olet altistunut COVID-19 -koronavirukselle, sinulla on hengitystieoireita tai olet karanteenissa mahdollisen altistumisen vuoksi, tulee sinun jäädä kotiin.  Ehdit ottaa rokotuksen myöhemminkin kun olet terve.
  5. Ilmoittaudu asiakastietokoneella – Saapuessasi paikalle pyydämme sinua desinfioimaan kätesi ja täyttämään sinulta terveys- ja rokotustiedot. Huomioithan turvavälin muihin. Otamme vastaan tällä hetkellä vain korttimaksuja.
  6. Hyvä hygienia – Hygienoatasomme on normaalistikin erittäin korkea. mutta olemme entisestään lisänneet kaikkien kosketuspintojen puhdistusta ja desinfiointia klinikallamme. Huolehditaan yhdessä myös hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta!

Tervetuloa!