Rokotteet

Hinnasto  Rokoteklinikat  Rokotebussi

Tarvittava rokotesuoja vaihtelee

Mitä rokotteita tarvitsen? Tätä monet asiakkaamme miettivät? Rokotepalvelu auttaa asiakkaitaan huolehtimaan rokotesuojastaan. Vaikka moni rokote antaa pitkäaikaista suojaa vakavia tauteja vastaan, kaikkien rokotteiden suoja ei ole elinikäinen. Aikuiset helposti unohtavat opiskeluajan tai armeijan jälkeen rokotteiden tehosteannokset, ja lapset saattavat tarvita täydennystä kansallisen rokotusohjelman tarjoamaan rokotesuojaan esimerkiksi matkustaessaan ulkomaille.

Neuvomme mielellämme koko perheen rokotesuojaan liittyvissä asioissa. Koska rokote on lääkevalmiste, rokotteita ei anneta varmuuden vuoksi, vaan aina terveydenhuollon ammattilaistemme arvioiman tarpeen ja harkinnan mukaan. Lisäksi on tärkeää muistaa, että rokote auttaa vain etukäteen annettuna.

Lapset saavat kansallisen rokotusohjelman rokotteet neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa. Lisärokotussuojaa tulee harkita tarpeen mukaan. Osassa Suomea suositellaan TBE-rokotusta (ns.punkkirokote) luonnossa liikkuville. Ulkomaille matkustaessa on syytä varmistaa myös lasten riittävä rokotussuoja. Lue lisää lasten rokotuksista rokotushoitajamme artikkelista täältä.

Mitä rokotteita tarvitsen matkalle?

Oma rokotustarve ja tarvittavat rokotteeet kannattaa selvittää hyvissä ajoin ennen matkaa. Rokotustarve määräytyy matkakohteen mukaan. Läntisessä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa lyhyelle matkalle riittää yleensä suomalaisen rokotusohjelman antama rokotesuoja. Rokotesuojan tulee tosin olla ajan tasalla. Pidemmälle matkalle tai ulkomaille muuttaessa kannattaa aina varmistaa kohdemaan suositukset. Euroopan ulkopuolelle matkustettaessa kannattaa aina selvittää, mitä rokotuksia kohdemaassa tarvitaan. Tämä kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin, noin 2-3kk ennen matkaa. Näin rokotesuoja on voimassa matkan alkaessa. Useissa rokotuksissa tarvitaan useampi rokoteannos muutaman viikon-kuukauden välein otettuna ennen matkaa.

Lue sivuiltamme matkailurokotteista tai varaa aika matkailuneuvontaan.

Lue lisää kansallisesta rokotusohjelmasta THL: sivuilta