Rokotteet

Tarvittava rokotesuoja vaihtelee

Suomen Rokotepalvelu auttaa asiakkaitaan huolehtimaan rokotesuojastaan. Vaikka moni rokote antaa pitkäaikaista suojaa vakavia tauteja vastaan, kaikkien rokotteiden suoja ei ole elinikäinen. Aikuiset helposti unohtavat opiskeluajan tai armeijan jälkeen rokotteiden tehosteannokset, ja lapset saattavat tarvita täydennystä kansallisen rokotusohjelman tarjoamaan rokotesuojaan esimerkiksi matkustaessaan ulkomaille.

Neuvomme mielellämme koko perheen rokotesuojaan liittyvissä asioissa. Koska rokote on lääkevalmiste, rokotteita ei anneta varmuuden vuoksi, vaan aina terveydenhuollon ammattilaistemme arvioiman tarpeen ja harkinnan mukaan. Lisäksi on tärkeää muistaa, että rokote auttaa vain etukäteen annettuna.

Mitä rokotuksia tarvitsen?

Mitä rokotteita tarvitsen matkalle?

Oma rokotustarve kannattaa selvittää hyvissä ajoin ennen matkaa. Rokotustarve määräytyy matkakohteen mukaan. Läntisessä euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Japanissa riittää yleensä suomalaisen rokotusohjelman antama rokotesuoja. Rokotesuojan tulee tosin olla ajan tasalla.

Euroopan ulkopuolelle matkustettaessa kannattaa selvittää mitä rokotuksia kohdemaassa tarvitaan. Tämä kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin, jopa 2kk, ennen matkaa. Näin rokotesuoja on voimassa matkan alkaessa. Moniin rokotuksiin tarvitaan useampi rokoteannos muutaman viikon-kuukauden välein otettuna ennen matkaa.

Lue sivuiltamme mitä rokotteita tarvitset matkalle tai piipahda klinikallamme matkustus- ja rokoteneuvonnassa.

Tietoa rokotteista

Influenssarokote
TBE-rokote (puutiaisaivokuume)
Pneumokokkirokote
Vyöruusurokote

Jäykkäkouristusrokote ja Hinkuyskärokote

Hepatiitti A, Hepatiitti B, Keltakuume, Polio