Koronarokote

Kunnat ovat vastuussa rokotusten järjestämisestä omalla alueellaan.

Toistaiseksi koronarokotetta ei vielä ole tarjolla Suomen Rokotepalvelun kautta. THL ohjeistaa kaikkia rokotejärjestelyistä sekä rokotteiyden jakelusta ja rokottamisesta. THL:n verkkosivuilta löytyy tuorein tieto Suomen koronarokotteen tilanteesta.

Voinko ottaa Covid-19 -rokotuksen kanssa samaan aikaan muita rokotteita?

Kyllä. Uusimman THL:n linjauksen mukaan koronarokotteen jälkeen voit tulla hakemaan muita rokotteita esim TBE-rokotteen.

Saako Rokoteklinikalta Koronarokotteen?

Tällä hetkellä koronarokotetta ei saa yksityiseltä puolelta, ei siis Rokoteklinikalta tai Rokotebusseista. Rokotteen jakelusta vastaavat kunnat.

Suomi on mukana sopimuksessa, joka liittyy EU:n yhteishankintaan koronavirusrokotteiden saamiseksi. Suomen osuus EU:n yhteishankinnasta on 1,23 %. Tämän ansiosta Suomella on mahdollisuus saada koronarokotteita useilta eri valmistajilta. Vuoden vaihteessa (2020-2021) Suomessa on aloitettu BioNTech-Pfizer –yritysten koronarokotetella rokotukset ja tämä rokote vaatii erityisiä kylmäketjujärjestelyjä.

Kun markkinoille saadaan kevään 2021 aikana eri rokotevalmisteita, niiden kuljetus- ja säilytysolosuhdevaatimukset mahdollistavat jakelun myös pienemmissä yksiköissä. Myöhemmin on mahdollista, että rokotusten antaminen onnistuu laajemmin ja pienemmissä yksiköissä, samalla tavoin kuin influenssarokotteen kanssa.

Lähden matkalle – koronarokote?

Jos olet suunnittelemassa matkaa ulkomaille, on matkustus helpompaa jos sinulla on “koronatodistus” eli Kanta.fi-palvelusta ladattu sertifikaatti mahdollisista koronarokotetodistuksista. Suosittelemme että matkustaja printtaa todistuksen itselleen hyvissä ajoin ennen matkaa. Koronarokote kuuluu näillä näkymin matkustusrokotteisiin vielä hetken aikaa.