Koronarokote

Kunnat ovat vastuussa rokotusten järjestämisestä omalla alueellaan.

Toistaiseksi koronarokotetta ei vielä ole tarjolla Suomen Rokotepalvelun kautta. THL ohjeistaa kaikkia rokotejärjestelyistä sekä rokotteiden jakelusta ja rokottamisesta. THL:n verkkosivuilta löytyy tuorein tieto Suomen koronarokotteen tilanteesta.

Saako Rokoteklinikalta Koronarokotteen?

Tällä hetkellä koronarokotetta ei saa yksityiseltä puolelta, ei siis Rokoteklinikalta tai Rokotebusseista. Rokotteen jakelusta vastaavat kunnat.

Suomi on mukana sopimuksessa, joka liittyy EU:n yhteishankintaan koronavirusrokotteiden saamiseksi. Suomen osuus EU:n yhteishankinnasta on 1,23 %. Tämän ansiosta Suomella on mahdollisuus saada koronarokotteita useilta eri valmistajilta. Vuoden vaihteessa (2020-2021) Suomessa on aloitettu BioNTech-Pfizer –yritysten koronarokotetella rokotukset ja tämä rokote vaatii erityisiä kylmäketjujärjestelyjä.

Kun markkinoille saadaan kevään 2021 aikana eri rokotevalmisteita, niiden kuljetus- ja säilytysolosuhdevaatimukset mahdollistavat jakelun myös pienemmissä yksiköissä. Myöhemmin on mahdollista, että rokotusten antaminen onnistuu laajemmin ja pienemmissä yksiköissä, samalla tavoin kuin influenssarokotteen kanssa.