Saudi-Arabia rokotteet

Kaikille suositeltava rokotesuoja Saudi-Arabiaan

Kaikilla matkailijoilla tulisi olla kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat perusrokotteet voimassa, eli  jäykkäkouristus-kurkkumätä (dT) ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotteet matkakohteesta huolimatta. Saudi-Arabiaan matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -, polio (todistus tehosterokotteesta ennen matkaa voidaan vaatia erityisesti pyhiinvaelluksen aikana), kausi-influenssa- ja koronarokotetta.

Harkittavat rokotteet Saudi-Arabiaan

Riskiarvion perusteella harkittavat rokotteet Saudi-Arabiaan ovat hepatiitti B -, lavantauti– ja meningokokki ACWY-rokote (todistus vaaditaan pyhiinvaeltajilta). Riskiarvion perusteella harkittavien rokotteiden tarve arvioidaan aina yksilöllisesti ottaen huomioon matkailijan iän ja terveydentilan, matkakohteen, matkan keston sekä luonteen.

Lapsille suositeltavat rokotteet Saudi-Arabiaan

Saudi-Arabiaan matkustavilla lapsilla tulee olla kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset annettu. Tarvittaessa rokotteita on syytä täydentää tai aikaistaa ennen matkaa. Perusperiaate on, että lasten matkailurokotteiden tarvetta arvioidaan samalla tavalla kuin aikuisten, mutta huomioiden lapsen ikä.

Keltakuume Saudi-Arabiassa

Maassa ei ole keltakuumetta, mutta todistus vaaditaan kaikilta 1 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä, jotka saapuvat maista, joissa keltakuumetta esiintyy. Vaatimus koskee myös yli 12 tunnin välilaskua kyseisissä maissa.

Malaria Saudi-Arabiassa

Pieni riski on tietyssä osassa maata. Lääke-ehkäisyä ei tarvita, mutta hyttysiltä tulee suojautua hyvin.

Eläinten puremat Saudi-Arabiassa

Saudi-Arabiassa esiintyy rabiesta, joten älä koske koiriin tai muihin eläimiin. Jos eläin puree sinua, hakeudu heti lääkäriin. Puremaa voidaan hoitaa immunoglobuliini- ja rokotushoidolla.

Ruokailuhygienia Saudi-Arabiassa

Likainen ruoka ja vesi voivat aiheuttaa matkailijoiden ripulia ja muita sairauksia. Vähennä riskiä pitämällä kiinni turvallisista ruokailutavoista. Juo vain pullotettua vettä.

Hyttysiltä suojautuminen Saudi-Arabiassa

Saudi-Arabiassa esiintyy hyttysvälitteisiä tauteja. Lue hyttysiltä suojautumisesta.

 

Onko suunnitelmissasi Hajj tai Umrah? Lue lisää pyhiinvaellusmatkalle lähtijän rokotussuojastarokoteklinikka turku

Varaa aika matkailuneuvontaan!

Rokoteklinikat

Hinnasto

Sivu päivitetty 1.5.2023