Arabiemiirikunnat rokotteet

Kaikille suositeltava rokotesuoja Arabiemiirikuntiin

Kaikilla matkailijoilla tulisi olla kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat perusrokotteet voimassa, eli  jäykkäkouristus-kurkkumätä (dT) ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotteet matkakohteesta huolimatta. Arabiemiirikuntiin matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -, kausi-influenssa- ja koronarokotetta.

Harkittavat rokotteet Arabiemiirikuntiin

Riskiarvion perusteella harkittavat rokotteet Arabiemiirikuntiin ovat hepatiitti B ja lavantautirokotteet. Riskiarvion perusteella harkittavien rokotteiden tarve arvioidaan aina yksilöllisesti ottaen huomioon matkailijan ikä ja terveydentila, matkakohde, matkan kesto sekä luonne.

Lapsille suositeltavat rokotteet Arabiemiirikuntiin

Arabiemiirikuntiin matkustavilla lapsilla tulee olla kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset annettuna. Tarvittaessa rokotteita on syytä täydentää tai aikaistaa ennen matkaa. Perusperiaate on, että lasten matkailurokotteiden tarvetta arvioidaan samalla tavalla kuin aikuisten, mutta huomioiden lapsen ikä.

Keltakuume Arabiemiirikunnissa

Maassa ei esiinny keltakuumetta. Todistus rokotuksesta vaaditaan 9 kk täyttäneiltä matkailijoilta, jotka saapuvat maista, joissa on keltakuumeen esiintymisen riski. Vaatimus koskee myös yli 12 tunnin välilaskua näissä maissa.

Eläinten puremat Arabiemiirikunnissa

Arabiemiraateissa esiintyy rabiesta eli vesikauhua, joten älä koske koiriin tai muihin eläimiin. Jos eläin puree sinua, hakeudu heti lääkäriin. Puremaa voidaan hoitaa immunoglobuliini- ja rokotushoidolla.

Ruokailuhygienia Arabiemiirikunnissa

Likainen ruoka ja vesi voivat aiheuttaa matkailijoiden ripulia ja muita sairauksia. Vähennä riskiä pitämällä kiinni turvallisista ruokailutavoista. Juo vain pullotettua vettä. Lue matkaripulista ja sen ennaltaehkäisystä.