Turkki rokotteet

Kaikille suositeltava rokotesuoja Turkkiin

Kaikilla matkailijoilla tulisi olla kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat perusrokotteet voimassa, eli jäykkäkouristus-kurkkumätä (dT) ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotteet matkakohteesta huolimatta. Turkkiin matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -, kausi-influenssa- ja koronarokotetta.

Harkittavat rokotteet Turkkiin

Riskiarvion perusteella harkittavat rokotteet Turkkiin ovat hepatiitti B– ja lavantautirokotteet. Riskiarvion perusteella harkittavien rokotteiden tarve arvioidaan aina yksilöllisesti ottaen huomioon matkailijan iän ja terveydentilan, matkakohteen, matkan keston sekä luonteen.

Lapsille suositeltavat rokotteet Turkkiin

Turkkiin matkustavilla lapsilla tulee olla kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset annettu. Tarvittaessa rokotteita on syytä täydentää tai aikaistaa ennen matkaa. Perusperiaate on, että lasten matkailurokotteiden tarvetta arvioidaan samalla tavalla kuin aikuisten, mutta huomioiden lapsen ikä.

Eläinten puremat Turkissa

Turkissa rabies on yleinen, joten älä koske koiriin, kissoihin, apinoihin tai muihin eläimiin. Jos eläin puree sinua, pese purema-alue vedellä ja saippualla, sen jälkeen desinfiointiaineella, hakeudu heti lääkäriin. Puremaa voidaan hoitaa immunoglobuliini- ja rokotushoidolla.

Ruokailuhygienia Turkissa

Likainen ruoka ja vesi voivat aiheuttaa matkailijoiden ripulia ja muita sairauksia. Vähennä riskiä pitämällä kiinni turvallisista ruokailutavoista. Juo vain pullotettua vettä. Lue matkaripulista ja sen ennaltaehkäisystä.

 

Varaa aika matkailuneuvontaan!

Rokoteklinikat

Hinnasto

Sivu päivitetty 17.7.2023
turkki rokotukset