Etelä-Afrikka rokotteet

Kaikille suositeltava rokotesuoja Etelä-Afrikkaan

Kaikilla matkailijoilla tulisi olla kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat perusrokotteet voimassa, eli jäykkäkouristus-kurkkumätä (dT) ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotteet matkakohteesta huolimatta. Etelä-Afrikkaan matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -, kausi-influenssa- ja koronarokotetta.

Harkittavat rokotteet Etelä-Afrikkaan

Riskiarvion perusteella harkittavat rokotteet Etelä-Afrikkaan ovat hepatiitti B – ja lavantautirokotteet. Riskiarvion perusteella harkittavien rokotteiden tarve arvioidaan aina yksilöllisesti ottaen huomioon matkailijan iän ja terveydentilan, matkakohteen, matkan keston sekä luonteen.

Lapsille suositeltavat rokotteet Etelä-Afrikkaan

Etelä-Afrikkaan matkustavilla lapsilla tulee olla kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset annettu. Tarvittaessa rokotteita on syytä täydentää tai aikaistaa ennen matkaa. Perusperiaate on, että lasten matkailurokotteiden tarvetta arvioidaan samalla tavalla kuin aikuisten, mutta huomioiden lapsen ikä.

Keltakuume Etelä-Afrikassa

Maassa ei esiinny keltakuumetta. Todistus rokotuksesta vaaditaan kuitenkin 1 vuotta täyttäneiltä matkailijoilta, jotka saapuvat maista, joissa on keltakuumeen esiintymisen riski. Vaatimus koskee myös yli 12 tunnin välilaskua näissä maissa.

Malaria Etelä-Afrikassa

Osassa maata esiintyy malariaa ja näillä riskialueilla useamman yön viettävät tarvitsevat malarianestolääkityksen. Hyttysten pistoilta on lisäksi hyvä suojautua.

Eläinten puremat Etelä-Afrikassa

Etelä-Afrikassa esiinty rabiesta on yleinen, joten älä koske koiriin, kissoihin, apinoihin tai muihin eläimiin. Jos eläin puree sinua, pese purema-alue vedellä ja saippualla, sen jälkeen desinfiointiaineella, hakeudu heti lääkäriin. Puremaa voidaan hoitaa immunoglobuliini- ja rokotushoidolla.

Ruokailuhygienia Etelä-Afrikassa

Likainen ruoka ja vesi voivat aiheuttaa matkailijoiden ripulia ja muita sairauksia. Vähennä riskiä pitämällä kiinni turvallisista ruokailutavoista. Juo vain pullotettua vettä. Lue matkaripulista ja sen ennaltaehkäisystä.

Hyttysiltä suojautuminen Etelä-Afrikassa

Etelä-Afrikassa esiintyy hyttysvälitteisiä tauteja. Lue hyttysiltä suojautumisesta.

 

Varaa aika matkailuneuvontaan!

Rokoteklinikat

Hinnasto