Intia

Kaikille suositeltava rokotesuoja

Kurkkumätä-jäykkäkouristus, MPR (tuhkarokko-sikotauti-vihurirokko), hepatiitti-A, influenssa, korona

Harkittavat rokotteet

Japanin aivotulehdus, kolera, lavantauti, hepatiitti-B

Malaria

Vaikka malariaa esiintyy Intiassa, niin matkailijan riski sairastua malariaan on pieni. Malarian riski on suurin Assamissa, Orissassa, osassa Andhra Pradeshia ja osassa Madhya Pradeshia. Suuren riskin alueilla suositellaan malarianestolääkitystä. Hyttysiltä suojautuminen on tärkeätä koko maassa.

Keltakuume

Maassa ei esiinny keltakuumetta. Todistus rokotuksesta vaaditaan kuitenkin 9 kuukautta täyttäneiltä matkailijoilta, jotka ovat olleet kuuden päivän sisällä maissa, joissa on keltakuumeen esiintymisen riski. Vaatimus koskee myös välilaskua näissä maissa. Laivalla tulijoilta vaaditaan rokotustodistus, jos laiva on 30 päivän sisällä ennen Intiaan saapumista käynyt maissa, joissa on keltakuumeen esiintymisen riski.

Ruokailuhygienia

Ruuan ja juoman kautta yleisimpiä tartuntatauteja Intiassa ovat A-hepatiitti ja erilaiset vatsa- ja ripulitaudit. Näiden ennaltaehkäisy on erittäin tärkeää huolehtimalla ruokailuhygieniasta ja käsien pesusta. Vesijohtovettä ei voida juoda Intiassa. Hampaat on myös syytä pestä pullotetulla vedellä. Lue matkaripulista ja sen ennaltaehkäisystä.

Eläinten puremat

Intiassa rabies on yleinen, joten älä koske koiriin, kissoihin, apinoihin tai muihin eläimiin. Jos eläin puree sinua, pese purema-alue vedellä ja saippualla, sen jälkeen desinfiointi-aineella, hakeudu heti lääkäriin. Puremaa voidaan hoitaa immunoglobuliini- ja rokotushoidolla.

Hyttysiltä suojautuminen

Intiassa esiintyy hyttysvälitteisiä tauteja. Lue hyttysiltä suojautumisesta.

 

rokoteklinikka turkuVaraa aika matkailuneuvontaan!

Rokoteklinikat

Hinnasto

Sivu päivitetty 9.2.2023