Kenia rokotteet

Kaikille suositeltava rokotesuoja Keniaan

Kaikilla matkailijoilla tulisi olla kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat perusrokotteet voimassa, eli  jäykkäkouristus-kurkkumätä (dT) ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotteet matkakohteesta huolimatta. Keniaan matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -, polio- (jos oleskelu Keniassa kestää yli 4 viikkoa ja edellisestä poliorokotuksesta on yli 12kk), kausi-influenssa- ja koronarokotetta.

Harkittavat rokotteet Keniaan

Riskiarvion perusteella harkittavat rokotteet Keniaan ovat keltakuume-, dengue-hepatiitti B-lavantauti-kolera-, ja meningokokkirokotteet. Riskiarvion perusteella harkittavien rokotteiden tarve arvioidaan aina yksilöllisesti ottaen huomioon matkailijan iän ja terveydentilan, matkakohteen, matkan keston sekä luonteen.

Lapsille suositeltavat rokotteet Keniaan

Keniaan matkustavilla lapsilla tulee olla kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset annettu. Tarvittaessa rokotteita on syytä täydentää tai aikaistaa ennen matkaa. Perusperiaate on, että lasten matkailurokotteiden tarvetta arvioidaan samalla tavalla kuin aikuisten, mutta huomioiden lapsen ikä.

Keltakuume Keniassa

Maassa esiintyy keltakuumetta ja osalle matkailijoista suositellaan keltakuumerokotusta. Todistus rokotuksesta vaaditaan 1 vuotta täyttäneiltä matkailijoilta, jotka saapuvat maista, joissa on keltakuumeen esiintymisen riski.

Malaria Keniassa

Malariaa on ympäri vuoden koko maassa. Malarian riski on erittäin suuri, joten estolääkitys tarvitaan yleensä aina. Lisäksi on tärkeää suojautua hyttysiltä.

Eläinten puremat Keniassa

Keniassa rabies on yleinen, joten älä koske koiriin, kissoihin, apinoihin tai muihin eläimiin. Jos eläin puree sinua, pese purema-alue vedellä ja saippualla, sen jälkeen desinfiointiaineella, hakeudu heti lääkäriin. Puremaa voidaan hoitaa immunoglobuliini- ja rokotushoidolla. 

Ruokailuhygienia Keniassa

Likainen ruoka ja vesi voivat aiheuttaa matkailijoiden ripulia ja muita sairauksia. Vähennä riskiä pitämällä kiinni turvallisista ruokailutavoista. Juo vain pullotettua vettä. Lue matkaripulista ja sen ennaltaehkäisystä.

Hyttysiltä suojautuminen Keniassa

Keniassa esiintyy hyttysvälitteisiä tauteja. Lue hyttysiltä suojautumisesta.

 

Varaa aika matkailuneuvontaan!

Rokoteklinikat

Hinnasto