Venäjä rokotteet

Saadaksesi ajankohtaiset rokotussuositukset Venäjän matkaasi varten, varaa aika matkailuneuvontaamme. Matkan suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä monet Venäjälle tarvittavat rokotteet tulee ottaa useita viikkoja ennen matkaa, jotta elimistö ehtii kehittää suojan taudinaiheuttajia vastaan.

Kaikille suositeltava rokotesuoja Venäjälle

Kaikilla matkailijoilla tulisi olla kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat perusrokotteet voimassa, eli  jäykkäkouristus-kurkkumätä (dT) ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotteet matkakohteesta huolimatta. Venäjälle matkustaville suositellaan lisäksi kausi-influenssa- ja koronarokotetta.

Harkittavat rokotteet Venäjälle

Riskiarvion perusteella harkittavat rokotteet Venäjälle ovat hepatiitti A -, hepatiitti B -, Japanin aivotulehdus- (harvinainen Venäjän Kauko-Idän puoleisilla alueilla) ja puutiaisaivokuumerokote. Riskiarvion perusteella harkittavien rokotteiden tarve arvioidaan aina yksilöllisesti ottaen huomioon matkailijan iän ja terveydentilan, matkakohteen, matkan keston sekä luonteen.

Lapsille suositeltavat rokotteet Venäjälle

Venäjälle matkustavilla lapsilla tulee olla kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset annettu. Tarvittaessa rokotteita on syytä täydentää tai aikaistaa ennen matkaa. Perusperiaate on, että lasten matkailurokotteiden tarvetta arvioidaan samalla tavalla kuin aikuisten, mutta huomioiden lapsen ikä.

Eläinten puremat Venäjällä

Venäjällä rabies on yleinen, joten älä koske koiriin, kissoihin, apinoihin tai muihin eläimiin. Jos eläin puree sinua, pese purema-alue vedellä ja saippualla, sen jälkeen desinfiointiaineella, hakeudu heti lääkäriin. Puremaa voidaan hoitaa immunoglobuliini- ja rokotushoidolla. 

Hyttysiltä suojautuminen Venäjällä

Venäjällä esiintyy hyttysvälitteisiä tauteja. Lue hyttysiltä suojautumisesta.

 

Varaa aika matkailuneuvontaan!

Rokoteklinikat

Hinnasto